(Cat) betevé | el mitjà de proximitat de Barcelona - Exposició "Petits cosmos" 2021

 
Bea Rodríguez | Publicat el dimecres, 3 de novembre del 2021, a les 21.04

 

Keiko Ogawa, la pintora que atrapa l’essència dels pisos modernistes de l’Eixample

L'artista japonesa que resideix a Barcelona exposa una vintena de quadres a la galeria Jordi Barnadas fins a finals de novembre de 2021, la primera setmana n'ha venut ja la meitat

 

Fa 16 anys que l’artista japonesa Keiko Ogawa viu a Barcelona. Parla un català molt fluid, i pinta escenes de la ciutat des del seu taller del barri de la Sagrada Família. Retrata interiors de pisos modernistes, amb els inconfusibles terres de Nolla, habitualment amb la presència d’una figura humana. Uns quadres que evoquen malenconia i conviden a somiar. Són preciosos i delicats, i agraden. La galeria Jordi Barnadas n’exposa una vintena fins al 20 de novembre i en pocs dies n’ha venut una desena.

10.000 kilòmetres separen Tòquio de Barcelona. Són els que va recórrer l’artista japonesa Keiko Ogawa el desembre del 2005, seguint els passos de la seva parella, el pintor barceloní Albert Vidal. Fan un tàndem que es complementa a la perfecció. Mentre Vidal retrata la ciutat des de l’aire, amb unes impressionants panoràmiques a vista d’ocell, Keiko Ogawa ha sabut atrapar l’atmosfera íntima, invisible però palpable, de personatges solitaris que viuen dins les cases de Barcelona.

 https://beteve.cat/cultura/keiko-ogawa-pintora-modernisme-eixample/